Рока България

roca-inaugurates-roca-beijing-gallery-th.jpg

Отрита е Roca Beijing Gallery, второ по рода си Roca пространство в Китай, където компанията вече има 9 фабрики. Семейната компания отбелязва 100-годишната си история на водещ световен производител на продукти за баня и световен лидер в производството на санитарен порцелан с оборот от над 1,7 милиарда евро. С Roca Beijing Gallery, намираща се в един от невралгичните центрове на страната, Roca потвърждава стратегията си за развитие на пазарите с повече от 100 милиона жители, като Азия е една от основните й цели.

Новото пространство, проектирано от китайския архитект Ма Янсонг (Ma Yansong), се присъединява към международната мрежа от галерии Roca в Барселона, Мадрид, Лисабон, Лондон и Шанхай . Подобно на другите пет локации, Roca Beijing Gallery ще работи като център за разширяване на знанията и културата във връзка със света на архитектурата, технологиите, иновациите, устойчивостта и дизайна, и като иновативна изложбена зала за продуктите и колекциите на Roca, същевременно и като място за срещи за професионалистите в тези сектори.

За да осъществи този важен проект, Roca си сътрудничи с Ма Янсонг (Ma Yansong). Тясното сътрудничество с международно известни архитекти и дизайнери е знаково за Галериите. Моделът на такова сътрудничество откриваме и в Roca Barcelona Gallery с OAB и Борха, Лусия и Карлос Фератер; Roca Madrid Gallery с Архитектурно студио Lamela; Roca Lisboa Gallery с декоратори от Студио Ferruz; Roca London Gallery със Заха Хадид и Roca Shangai Gallery със Студио Francesc Rifé.

Ма Янсонг (Ma Yansong) е носител на наградата на Архитектурната лига на младите архитекти и е считан за един от 20-те архитекти с особено влияние в света. Освен това, той е известен със социалната и екологична перспектива на своите проекти и е първият китайски архитект, който получава престижната стипендия RIBA.

Ма Янсонг (Ma Yansong) използва аудио-визуални ефекти, които се превръщат във „втората кожа“ на сградата, и така постига изненадваща връзка между вътрешно и външно. Той също използва и характерната за всички галерии интерактивна инсталация Rituals представяща реални изживявания и рутини в банята с проекции в реален размер, като предоставя завладяващ поглед върху нашата същност и навици.

На откриването, Ма Янсонг (Ma Yansong) заяви: "Надявам се, че Roca Beijing Gallery може да се превърне в положително и оживено място за градската общност, свързващо хората и града по най-простия начин".

Концепцията за Галерии Roca е създадена с цел постоянен диалог с обществото и особено с онези професионалисти, с които Roca споделя любопитството и интереса към развитието на сектора. Създадени от шестима международни образци в архитектурата и дизайна, всяка от галериите има свой собствен облик и прочит на действителността в съответната държава и се адаптира към нуждите на съответния пазар, без да губи общите си характеристики.

Roca открива Roca Beijing Gallery и продължава своето разрастване в Китай

Roca, която вече има 9 фабрики и повече от 35 години търговско присъствие в Китай, днес откри втората си галерия на Азиатския континент.