bg-th-jumpthegap.jpg

Рока България

Иновацията е потребна: първата ‘jumpthegap talk’ среща в София

• Дискусията ще се проведе на 21 февруари в Експо Баня София с участието на дизайнера Валентин Водев, член на международното жури на конкурса за млади дизайнери jumpthegap. Той ще представи и възможностите за участие в конкурса. • Седмото издание на jumpthegap, един от най-престижните конкурси за дизайн, стартира в края на 2016 г. и е отворено за участие на млади професионалисти и студенти по архитектура от цял свят, а наградният фонд от 26,000 евро е рекорден за всички досегашни издания.

sbj-bg-th.jpg

Рока България

Експо Баня София отново бе домакин на журналистическия конкурс „Светове и цветове“

10 журналистически награди и 6 отличия „Обединител на култури” бяха раздадени на емоционалната церемония на конкурса в памет на Светлана Плашокова-Митева и Самуел Франсес, чийто съорганизатор е СБЖ. Поздравленията си отправиха посланици и висши дипломати от Аржентина, Венесуела, Еквадор, Испания, Куба, Чили и др.

bg-Architecture-Week-th.jpg

Рока България

One Architecture Week, Институт Сервантес и Roca представят Freshlatino 2 на 17 ноември в Експо Баня София

Проектът с куратори Ариадна Кнатис и Андрес Хаке обхваща полезни архитектурни практики от Испания, Латинска Aмерика и България и ще бъде представен от 18:00 часа в изложбената зала на Roca на бул. Мария Луиза 16

lancare-jumpthegap-ro-th.jpg

Рока България

Jumpthegap отново на старт: международният конкурс за дизайн на Roca представя седмото си издание по време на Dubai Design Week

• Седмото издание на конкурса съвпада със стогодишнината на Roca през 2017 г. и се отличава с интересни новости като голям награден фонд. • За пръв път, в международното жури има българско участие. • Млади професионалисти и студенти по архитектура и дизайн от цял свят могат да се регистрират за участие в конкурса на уебсайт jumpthegap до 15 март 2017 г.